Algbekämpningsmedel baserade på benzalkonklorid avdödar alla alger och ger sedan långtidsskydd i ca 4 år. Mögel, lavar och annan påväxt försvinner också. Under många år har det inte funnits något bra algbekämpningsmedel mot alger, mögel och annan påväxt.

Men med det biologiskt nedbrytbara algbekämpningsmedlet benzalkonklorid finns nu en mängd preparat på marknaden med helt fantastiska egenskaper. Ger långtidsskydd och dödar alla alger på 24 timmar.

Det olösliga problemet med algbekämningsmedel för korrugerad plåt är löst. Man sprutar på 1,6% lösning av benzalkonklorid och vatten.

Efter 24 timmar är all påväxt avdödad och man kan tvätta bort påväxten eller låta det regna bort, tar 1 år för tak och 2 år för väggar där regnet kommer åt. Behandlingen ger ett långtidsskydd i 4 år eller mer.

Samma sak med plank och husfasader i alla material. Man sprutar tills det precis börjar rinna. Efter 24 timmar är behandlingen klar, man kan tvätta bort eller låta det regna bort. Benzalkonklorid som algbekämpningsmedel ger ett långtidsskydd i ca 4 år. Säljes som algbekämpningsmedel under olika fabrikat, som regel som en 8%-ig lösning som man späder ut 5 gånger (1 + 4) till en brukslösning på 1,6%.

Benzalkonklorid är en enkel kemikalie som säljes fritt. Den är då högkoncentrerad, 50% och i lösning. Köper man benzalkonklorid som kemikalie och inte som algbekämpningsmedel, så betalar man bara 1/4 av priset räknat som blandad brukslösning på 1,6%.

Benzalkonklorid finns att beställa fraktfritt på Internernet i butiken på Allt-fraktfritt.com Där heter den kort och gott Bensaltensid. Som algbekämpningsmedel finns det i färghandeln under olika varumärken.