Bensaltensid (bensalkonklorid) blandat i tapetklister ger långtidsskydd mot mögel. Antimögelmedel i tapetklister är ett bra sätt att skydda tapeter mot mögel. Det är dessutom ett enkelt och billigt mögelskydd.

Häll 25 ml (2 1/2 cl) Bensaltensid i en förpackning tapetklister och rör om. Bensaltensid är ett “tvättmedel” med fungistatica effekt och blandar sig lätt med tapetklistret.

Klistra upp tapeterna eller väven på vanligt sätt. Du har nu skydd mot mögel i minst 4 år, sannolikt betydligt längre. Bensaltensid skyddar mot bakterier, alger, svamp och annan påväxt.

För människor är bensaltensid harmlös (används bl a i shampoo och tandkräm och som konserveringsmedel och i mediciner) men för beväxning är den giftig.

En så här enkel åtgärd gör att man kan slippa mögel och man bör absolut blanda bensaltensid i tapetklistret när man sätter tapet i källare, tvättstugor och liknande. Enklaste sättet att slippa mögelproblem är att förebygga dom.

Bensaltensid kan blandas i cement, färg, fogmassor, klister och liknande och ger ett mycket långt skydd. Ett annat namn på Bensaltensid är Bensalkonklorid, bekvämaste inköpsstället är på Allt-fraktfritt.com Där heter den kort och gott Bensaltensid