Bensaltensid i murbruk, putsbruk, cement och betong skyddar mot mögel, alger och annan påväxt i åratal. Att blanda in bensaltensid är ett enkelt sätt att skydda murbruk mot mögel. Bensaltensid är ett utmärkt mögelskyddsmedel (antimögel) och skyddar i minst 4 år, troligen betydligt längre.

Hur länge vet man inte ännu. Ett tak med tegelpannor har nu stått i 5 år och är fortfarande som nytt. I murbruk är bensaltensiden mer skyddad och därför tror många att skyddet kan vara i 10-20 år.

Bensaltensid är en tensid (tvättmedelskoncentrat) ofta använd i shampoo och tandkräm, men giftig för svamp, alger, mossa och annan påväxt. Inblandning i murbruk, betong och cement ger ett bra långtidsskydd både utomhus och inomhus.

Gör så här: Häll 50 ml (5 cl) bensaltensid i 10 liter blandningsvatten. Rör om så det blandas. Blanda sedan bruket på vanligt sätt.

Samma dosering kan användas till fogmassor, spackel, gips och liknande produkter som blandas med vatten. Bensalkonklorid (ett handelsnamn för bensaltensid) kan beställas fraktfritt från allt-fraktfritt.com